okt.
09.

Future Music vs. Ninjabreakz

Magyarország két egyik legnevesebb csapata a Unity 2012. október 27-i buliján közösen állnak színpadra.

A Jövőzene több mint 10 éves múltjával a Tilos Rádió egyik legrégebb óta futó műsora, melynek célja az új, jövőbe mutató zenék megalkuvás nélküli, az aktuális trendek és divatok előtt mindig egy lépéssel való bemutatása.

A Future Music sorozat 2010-től a rádióműsor zenei világát egy havonta jelentkező klubesten foglalja össze a Corvintetőn, hogy felrázza a lendületét vesztett hazai klubéletet és alternatívát kínáljon a már ismert és biztonságot nyújtó, de unalmassá vált elektronikus zenei szcénának. A Future Music azon kevés programsorozat egyike, amelyik hosszú évek óta töretlen sikerrel fut, és ami alapvetően meghatározza a budapesti elektronikus zenei életet. Amiben mások ezek a bulik a többi budapesti sorozathoz képest, az az, hogy ezek a partik elsősorban az aktualitásról, az új és innovatív zenei stílusokról és hangzásokról szólnak. Amellett, hogy legtöbbször úttörőnek tartott külföldi dj-ket és producereket is meghívnak, akik egy-egy adott stílust képviselnek, minden Future Music bulin egyaránt helyet kap a moombahton, a drumstep, a dubstep, a hiphop, a dnb, az electro és a techno, illetve minden aktuális zenei stílus.

*

A magyar elektronikus zenei fesztiválok, illetve állandó fellépői közül Palotai biztosan nem szorul bemutatására. Nélküle nem lenne vagy nem így lenne hazai underground tánczene. Éveken keresztül minden éjjel a Tilos az Á DJ-jeként 10-12 órás marathoni műsorokkal tartotta magát és közönségét edzésben. Az akkori Tilos az Á-s esték - punktól a jazzen, hip hopon és a népzenén keresztül egészen a korai acid-ig húzódó - zenei választékának sokszínűségét ő oltotta a kezdetben kalózrádióként funkcionáló Tilos Rádióba. Mind az Á-ban, mind a Rádióban sokáig Zsolt volt az egyetlen zenész, s amikor az irreális kettős terhelés kettészakította volna, megjelentek a helyére beugró első DJ-palánták, akik többnyire tőle tanulták meg, amit a zenéről akkor tudni lehetett.

www.facebook.com/palotai

www.palotai.hu

*

Az utóbbi években rendszeres fegyverhordozóinak számító Dublic ikrek, valamint Wondawulf a hazai bass színtér egyik legkiválóbb és nélkülözhetetlen fellépőivé nőtték ki magukat. Az egykori gimnáziumi iskolatársak olyan fellépőkkel játszottak együtt, mint Skrillex, Foreign Beggars, Knife Party, Bar 9,Calvertron,Riva Starr, Crookers, Dada Life, Miles Dyson, de a sort még igen sokáig lehetne folytatni. A producerként is tevékenykedő sokoldalú Future Music dj-k várhatóan még hosszú éveken keresztül meghatározzák a hazai bass színtér arculatát.

A Dublic testvérpáros már egészen fiatalon kapcsolatba kerültek a zenével. 9 éves korukban felvették őket a Magyar Rádió Gyermekkórusába, ahol később hangszeres zenét is tanultak és elsajátították a klasszikus zene alapjait, amin köszönhetően a Zeneakadémián is felléphettek.



Az iskola és a kötelező tanulmányok mellett otthon főként hiphop-ot és reggae-t hallgattak, óriási hatással volt a rájuk többek között a Wu Tang Clan, Dj Premier, Dr Dre, Snoop Dogg, a The Roots, Capleton, és Cutty Ranks munkássága is. Később elkezdtek érdeklődni a Ninja Tunes kiadó experimentális zenéi és az elektronikus zene iránt, ekkor olyan előadókat hallgattak, mint az Rjd2, Luke Vibert, a Herbaliser, Danny Breaks vagy Amon Tobin. Az elektronikus tánczenével való kapcsolatuk 16 éves korukban kezdődött, amikor egy ismerősük mutatott nekik egy Freestylers számot.

Mivel a zenei érdeklődésük nagyon hasonló volt, kézenfekvő volt számukra, hogy a dj-zést is közösen csinálják, bár néha előfordul hogy külön-külön is fellépnek, akár a Tilos rádióban, akár különböző fesztiválokon. A hazai előadók közül legnagyobb hatással Palotai volt rájuk, akivel ma már együtt léphetnek fel, többek között októberben a Cinema Hallban is.

*

Wondawulf, aki egyben a Future Music menedzsere, azt vallja, hogy jó dj mindig kommunikál a közönségével, és azokkal, akik táncolnak a zenéjére.  A hazai egyik legmeghatározóbb producer/dj a 2010-ben a hetedik legjobb drumstep producer lett egy külföldi oldal szerint. Ugyan 14 évesen még a dnb hatása alatt állt, de az elektronikus zene már akkora erővel hatott rá, hogy tudta, hogy neki ezzel kell foglalkoznia. Ma már arra törekszik, hogy a set-jeiben stílusoktól függetlenül képes legyen bemutatni a legújabb zenéket, legyen szó dubstep-ről, drumstep-ről, breaks-ről, house-ról, minimal-ról, moombahton-ról....a lényeg, hogy jövőbe mutató legyen.

 

Nem meglepő, hogy Wondawulfra is Palotai Zsolt volt nagy hatással, akihez egy időben sokat járt be a Tilos rádióhoz, és akivel azóta már több mint 5 éve készítik a Jövőzene című műsort.

***

A 2006 óta működő Ninjabreakz az évek alatt számtalan külföldi fellépővel örvendeztette meg a hazai közönséget. A csapat két lelke, Pryus és Krueger nem csak szervezői, hanem állandó fellépői voltak ezeknek a buliknak, így többek között játszottak a teljesség igénye nélkül a Stanton Warriors, Deekline, Jfb, Krafty Kuts, Plump Dj’s előtt-után, amikor éppen kellett. Emellett évek óta állandó fellépői voltak a Normafa Open Air rendezvénysorozatnak is.

Krueger elsőként a Kultiplex legendás sorozatán a Weekendbass-en próbálhatta ki magát. Elsősorban olyan zenéket szeret játszani, amiben a tört ütemet electro-val fűszerezik meg, vagy amikor egy keményebb break zene átcsap dubstep-be.  Az Angliából érkező dj-k nyomán ő is vallja, hogy a breakbeat nem lejárt lemez és felszálló ágban van.



Pryus külvárosi gyerekként elsőként a hip-hop ütemekkel ismerkedett meg, ma már elsősorbanb reak, progressive break, electro break zenéket játszik, illetve amiben van valami dög, valami olyan ami beindítja a közönséget.

Adam Dolph - Break that Sh#%! mix 2012 by a_DOLPH

Nincs ezzel másképp Adam Dolph sem, aki nemrégiben csatlakozott a csapathoz, de máris nélkülözhetetlen tagjává vált, és augusztusban Deekline és Ludmilla mellett ő is hozzájárult, hogy az A38 épp csak hogy nem süllyedt el.

A bejegyzés trackback címe:

https://unity.blog.hu/api/trackback/id/tr604828494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása