okt.
24.

Több óra magyar elektronikus zene

Az október 27-i, szombati Unity buli előtt érdemesnek találtuk csokorba gyűjteni az egyes fellépők legutóbbi mixeit, illetve megjelent saját zenéit. Kellemes mazsolázást mindenkinek!

FUTURE MUSIC / FEELGOOD / NIJABREAKZ

Palotai

2012.38.WEEK by dj palotai

Wondawulf


Wondawulf - Autumn Rush [FREE DOWNLOAD] by Wondawulf

Dublic

Dublic - Trap Minimix by Dublic

Ster

Mixes by STER

Adam Dolph

Adam Dolph - analog vs digital mix 2012 by a_DOLPH

B Andre

B'Andre - Summer Finished mix by B'Andre

EXNORMAFA

Firedog

FIREDOG without fucking genre limit part8 by Firedog's music

Norm

2N STUDIO MIX OCTOBER by 2NDNB

Siet

We Are Waiting For Normafa Open Air 2012 / Mix by DJ SIET by Dj Siet (MAMELUK SYSTEM)

+ új EP Beatporton

Nasty

Tinchy Stryder - Bright Lights ft. Pixie Lott (Nasty Drumstep Remix) - clip by Nasty (Mameluk System)

+ önálló album Beatporton

Spytech & Endor

Spytech & Endor - Vinyl Mix - End Of The Summer by 21dB Crew


Y-PRODUCTION

Underground Robotics

Underground Robotics - Technology Upgrade - TEST by Underground Robotics

Hruscsov

Pulse by Hruscsov

SHX (live)

DMT Audio and SHX Live at OZORA'12 [FREE DOWNLOAD] by SHX / DMT-Audio

Botond

Progressive X-Mass II. by botond

Psyletzky

okt.
13.

FIREDOG interjú

firedog kiskép.jpg"Ahogy az elektronikus zene mainstream lett, úgy múlt el a klasszikus DJ-kultusz, és  minden tiszteletem a kivételeké, de most majomparádé van a DJ pultban." - FIREDOG interjú.

okt.
11.

Budapest elektronikus zenei bázisa, a megújult Cinema Hall

Nagyon kevés hely van Budapesten, ami alkalmas több termes, több stílust befogadó rendezvények lebonyolítására. A III. kerületben lévő, egykori Új Udvar moziból kialakított Cinema Hall viszont minden igényt kielégít, különösen a mostani megújulását követően. A megszépült rendezvényközpontban tartja első, a hazai elektronikus zenei élet krémjét felvonultató buliját a Unity is október 27-én.

A cikk végén a hely üzemeltetőjével, és a The Debut család fejével, Krikóval beszélgettünk többek közt a helyről, a hazai rendezvényekről és a jövőbeni tervekről.

A Cinema Hall 2010.december 31-i nyitása több termes kialakításának, 2500 nm alapterületének köszönhetően Budapest egyik legegyedibb és legsokoldalúbb rendezvényhelyszíne lett. Az egy fogadótérből, 6db teremből,egy galériából és egy 500 nm-es teraszból álló komplexum azóta számtalan elektronikus zenei rendezvénynek adott már helyt, és vált különböző rendezvénysorozatok rezidenciájává.

okt.
10.

JÁTÉK: a UNITY értékeli a minőségi produkciókat

A Unity nem csak a hazai lemezlovasok kiemelkedő teljesítményét értékeli, hanem a közönségéét is. Egy-egy jól sikerült buli előtt, közben és után is születhetnek figyelmet érdemlő produkciók, amik érdemesek lehetnek a szélesebb körű megismerésre.

Ezúton felhívunk minden kedves ismerősünket, és ismerősünk ismerősét, és azok ismerősét, vagyis mindenkit, hogy osszatok meg velünk kiválóan sikerült parti fotókat. Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy saját teljesítményét a legtöbben szégyenlik, vagy túlzó szerénységükből eredően nem szeretnék másokkal megosztani, így természetesen ismerősökről készült képeket is örömmel várunk. Arra viszont kérünk mindenkit, hogy ne az internet sűrűjéből nevezzenek produkciókat, mert a világháló sűrű mocskában jártas ellenőreink azokat egyből kiszűrik.

okt.
10.

FIREDOG albumbemutató a BÓNUSZ Festival-on

firedog_rokkz mini.jpgAz október 13-ai BÓNUSZ Festival-on kerül sor, a "FIREDOG ft DNL – Firedog Rokkz!!" albumbemutató budapesti állomására. A Rise FM Arénában fellép még többek között a The Bloody Beetroots, Hardwell, Palotai és Andro.

okt.
09.

Future Music vs. Ninjabreakz

Magyarország két egyik legnevesebb csapata a Unity 2012. október 27-i buliján közösen állnak színpadra.

A Jövőzene több mint 10 éves múltjával a Tilos Rádió egyik legrégebb óta futó műsora, melynek célja az új, jövőbe mutató zenék megalkuvás nélküli, az aktuális trendek és divatok előtt mindig egy lépéssel való bemutatása.

A Future Music sorozat 2010-től a rádióműsor zenei világát egy havonta jelentkező klubesten foglalja össze a Corvintetőn, hogy felrázza a lendületét vesztett hazai klubéletet és alternatívát kínáljon a már ismert és biztonságot nyújtó, de unalmassá vált elektronikus zenei szcénának. A Future Music azon kevés programsorozat egyike, amelyik hosszú évek óta töretlen sikerrel fut, és ami alapvetően meghatározza a budapesti elektronikus zenei életet. Amiben mások ezek a bulik a többi budapesti sorozathoz képest, az az, hogy ezek a partik elsősorban az aktualitásról, az új és innovatív zenei stílusokról és hangzásokról szólnak. Amellett, hogy legtöbbször úttörőnek tartott külföldi dj-ket és producereket is meghívnak, akik egy-egy adott stílust képviselnek, minden Future Music bulin egyaránt helyet kap a moombahton, a drumstep, a dubstep, a hiphop, a dnb, az electro és a techno, illetve minden aktuális zenei stílus.

okt.
08.

Az elektronikus zene történetének 20 legfontosabb állomása - 2. rész

11. Aphex Twin első kislemeze

A cornwall-i születésű Aphex már egészen fiatalon kapcsolatba került az elektronikával. A kortárs kísérleti elektronika pápájának tartott Aphex már egész fiatalon versenyt nyer azzal, hogy a Spektrum számítógépét rákötötte a tv-re, és különböző zajokból dallamokat hozott létre, amihez hozzáigazította a képernyő színeit. Első EP-je 1991-ben jött ki Bubblebath címmel, a második oldalon található "En Trance to Exit" számot pedig azzal a Tom Middletonnal készítette, akinek neve az elektronikus zenében ugyanolyan megkerülhetetlenné vált, mint a Richard D. James néven született zenészé. Az EP a befolyásos londoni Kiss Fm műsorára került, ami rövid időn belül hatalmas népszerűséget hozott James számára, aki elektronika tanulmányait háttérbe szorítva egyre inkább a zenéléssel kezdett foglalkozni, és szűk 6 éven belül összehozta legismertebb szerzeményét, a Come to daddyt. Rengeteg, és számtalan kiadatlan felvételt is tartalmazó munkássága olyan előadókra is hatott, mint például a Radiohead, akikkel ennek ellenére nem volt hajlandó közös turnéra menni, azért mert egész egyszerűen "nem szereti a zenéjüket."

okt.
02.

Az elektronikus zene történetének 20 legfontosabb állomása - 1. rész

A guardian újságírói összegyűjtötték a nemzetközi elektronikus zenei színtér történetének legmeghatározóbb pillanatait, amiből az általunk 20 legfontosabbnak tartottat válogattuk össze. Reméljük a ti, a dj-k és a szervezők segítségével sikerül majd összegyűjtenünk a magyar elektronikus zene legfontosabb állomásait is, aminek ugyanúgy része lehet a Tilos az Á bulik, mint a Felsőabonyi Hélium Diszkó parkolójában történtek, amennyiben tényleg jelentős hatásuk volt. Például, hogy Sterbinszky onnantól kezdve mindig hordott magánál egy Greece 2000 lemezt, hogy máskor ne kelljen hazamennie érte.

sze.
26.

Normafa -> Unity

Több éves eredményes működést követően a Normafa Open Air szervezői a jelen állás szerint úgy tűnik valóban utolsó rendezvényüket, az érvényes engedély ellenére, nem tudták megtartani. Nagyrészt ennek hatására a Normafa Crew (szervezők, dj-k, vizuálosok) arra az elhatározásra jutottak, hogy a kialakult helyzet rendeződéséig Normafa Open Air néven a rendezvények szervezését szüneteltetik, tekintettel arra, hogy a név a Normafához, Csillebérchez köthető. Minderről a soundhead.hu oldalon egy interjú is megjelent, amiben részletesebben szó esik a helyzet hátteréről.

A szervezők, dj-k, támogatók egy része ezzel egyidejűleg úgy döntött, hogy más csapatok szervezőivel (Feel Good, Future Music, Y- Production, Ninjabreakz, Mameluk System, Night Projection, Nightshift, Partyfactory...) dj-ivel együttműködésben, új néven működik tovább.

A UNITY névre hallgató csoport célja a stílusokon és szervező csapatokon átívelő közös gondolkodás, az undergrond party kultúra életben tartása, valamint a stílusok vegyítése és kísérletezések megvalósítása,a NORMAFA hagyaték továbbvitele.

Ennek az elhatározásnak a gyümölcse ez a blog is, ahol a jövőben a hazai underground zenei hírek ismertetésén túl, lehetőset kapnak feltörekvő tehetségek is a bemutatkozásra.  A szakma nagy öregjei pedig zenei érdekességeket osztanak majd meg, reményeink szerint ha nem is állandó, de rendszeres zenei rovatukban.

A Unity égisze alatt létrejövő rendezvények pedig a különböző, és akár alkalmanként változó, független  szervezők kollaborációjaként arra törekednek majd, hogy minél változatosabban mutassák be a hazai eleetronikus zenei underground színteret.

A UNITY crew első rendezvénye 2012.10.27.-én szombaton lesz a Cinema Hall-ban, ahol fellépnek a Y- PRODUCTION jóvoltából HRUSCSOV, BOTOND, SNAG, DOLPHIN, és az UNDERGROUND ROBOTICS.  A FEEL GOOD részéről B ANDRE és STER, a FUTURE MUSIC-tól PALOTAI, WONDAWULF, az EXNORMAFA csapatból pedig SIET, NORM, WEIDE és még sokan mások húzzák a talpalávalót. A lélegzetelállító vizuális élményről pedig a NIGHT PROJECTION csapat gondoskodik.

A rendezvény eventje itt érhető el: Unity Start

Címkék: normafa unity