okt.
11.

Budapest elektronikus zenei bázisa, a megújult Cinema Hall

Nagyon kevés hely van Budapesten, ami alkalmas több termes, több stílust befogadó rendezvények lebonyolítására. A III. kerületben lévő, egykori Új Udvar moziból kialakított Cinema Hall viszont minden igényt kielégít, különösen a mostani megújulását követően. A megszépült rendezvényközpontban tartja első, a hazai elektronikus zenei élet krémjét felvonultató buliját a Unity is október 27-én.

A cikk végén a hely üzemeltetőjével, és a The Debut család fejével, Krikóval beszélgettünk többek közt a helyről, a hazai rendezvényekről és a jövőbeni tervekről.

A Cinema Hall 2010.december 31-i nyitása több termes kialakításának, 2500 nm alapterületének köszönhetően Budapest egyik legegyedibb és legsokoldalúbb rendezvényhelyszíne lett. Az egy fogadótérből, 6db teremből,egy galériából és egy 500 nm-es teraszból álló komplexum azóta számtalan elektronikus zenei rendezvénynek adott már helyt, és vált különböző rendezvénysorozatok rezidenciájává.

A komplexum bérlője és üzemeltetője egyben, a legerősebb bázissal rendelkező The Debut csapat,akik sok éves szervezői tapasztalatuk  révén tudták, hogy egy ilyen helyszínnek milyen igényeket kell kielégíteni, mind a szervezők, mind a közönség részéről.

A Normafa sorozat hagyományaiból építkező Unity sorozat első állomásának is otthon adó Cinema Hall tűnik az egyik legideálisabb helyszínnek, hogy az alapvetően nyári Normafa Open Air bulik hangulatát zárt térben is visszaadja.

Az utóbbi egy hónapban már olyan külföldi fellépők fordultak meg itt, mint Nick Curly, Robert Babitz, Alex Morph, Tucandeo, Dustin Zahn, Tatanka , de szinte az összes hazai élvonalbeli dj is fellépett már a Cinema Hall termeinek egyikében.

A Cinema Hall felújításának apropójából a The Debut család "atyjával", Krikóval beszélgettünk többek közt a helyről, a hazai rendezvényekről és a jövőbeni tervekről.

A Debütről mindenki családként beszél, ami egy rendezvény sorozatkapcsán elég ritka. Hogyan alakult ki ez a páratlanul szoros kapcsolat szervezők és a közönség között? Kik alkotják a család szűk magját?

Az ezredforduló környékén jó magam is „nagy partyarc” voltam és rengeteg barátságot kötöttem a Dj pult mindkét oldalán. Azokban az időkben szinte minden jó arc ismerte egymást a bulikban. Ezeken a partikon először  összebarátkoztam  Garayval majd Chrissel és Moonlinenal.  Krisztiánnal bejártam az összes klubot hazánkban és a környező országokban.  A „szakmai”: ) utazásokon rengeteg ismeretséget kötöttem  tulajdonosokkal, szervezőkkel, djk-kel is  A sok ismerőssel közösen eleinte zártabb nyaralós partikkal indultunk, ahová elhívtuk kedvenc lemezlovasainkat. Majd mikor egyre sikersebek lettek ezek a kis hétvégi összejöveteleink jött az ötlet , hogy csináljunk egy estet ahová elhívtuk az összes jó partiarcot és legjobb arc dj-ket is. És ez „szűk” mag lett az alapja a Debutnek. Egyedül kezdtem, de mégsem hiszen rengetegen segítettek, mert magukénak érezték ezt az életérzést:) Az idők folyamán emberek jöttek-mentek, de napjainkra ez a fix váz stabilizálódott: Ati, Perge, Garay, Gensi, Zee, Misi, Kormix+Krikó:)

Hogyan született az ötlet, hogy az egykori III. kerületi Új Udvar moziból alakítsatok ki rendezvényközpontot Cinema Hall néven?

Többször jártunk a helyen, először egy Buttrich partynak kerestünk megfelelő helyszínt, majd 2009-ben a The Debut szilveszternek, de mindig nagy falatnak gondoltuk...Míg végül a 2010-es szilveszteri partynkat már ott tartottuk meg és végleg beköltöztünk. Azóta is építjük és szépítjük a mi mozinkat.:) Ami rögtön megfogott minket az a hely akusztikája, ami a lelke a helynek!

Az állandó rezidenseiteken túl, számtalan neves külföldi dj lép fel a The Debut rendezvényein. Mennyire jellemzőek ebben a közegben a sztárallűrök, a meglepő kívánságok? Mekkora volt a legnagyobb gázsi, amit kifizettetek fellépőért?

Én még nem nagyon találkoztam extra kívánsággal. de talán azért mert tudatosan hívjuk meg külföldi fellépőinket és többek között nézzük a dj-t magát is, mint embert. A legfontosabbnak a minőséget és a megtérülést tarjuk, ezért sohasem hozunk "megfizethetetlen" lemezlovast. Az mindenképpen figyelemre méltó,  hogy The Debut sorozat működik magyar lemezlovasokkal is,  ezért a rendezvényeik többségén „csak” hazai dj-k lépnek fel. Ezeken a "magyar" esteken semmivel nincsenek kevesebben, mint a „külföldis” partyjainkon. Ezt csak mi tudjuk ebben a közegben:)



Mi volt az eddigi legnagyobb bukta?

Belga koncert – Petőfi csarnok!!!

Gondoltál utána rá, hogy lehet mást kéne csinálnod, de legalábbis a szervezést félretenni, vagy számolsz-e egy-egy kevésbé sikerült rendezvénnyel is?

Nem soha, mindig tudatosan előre megtervezzük a dolgokat. Ha valami túl kockázatos inkább elállunk tőle. Minden áron nem szervezünk meg egy bulit. Ha már abba is akartam hagyni az inkább a szakmabeli emberek miatt volt. Igazi mocsárban dolgozunk, nagyon mély mocsárban:)

Sok természetben fizetett karszalagot osztottál már szét az évek során? Vagy rendezvényszervezőként ilyen jellegű megkeresésekre a hölgyektől nem lehet számítani, az a dj-k kiváltsága?

Nem!!!:)) Nálunk a hölgyeknek is van belépő már 11 éve, sohasem álltunk be a sorba és tettük bárkinek ingyenessé a bejutást. Értéke legyen annak , hogy valaki lejön hozzánk. A belépő egyben szűrőként is működik. Persze van vendéglista, de azt is átformáltuk már évekkel ezelőtt.



Hogy látod az igény a színvonalas house iránt az évek során nőtt vagy csökkent? Mennyire számítanak szerinted undergroundnak az általatok népszerűsített műfajok összevetve például az egykori playboy vagy villalakó lányok által játszott zenékkel? Van-e átjárás a két közönség között?

A mi "undergound" közegünk folyamatosan csökkent, talán 2010-2011-re érte el a mélypontot. Azóta látok újra egy növekedést. És úgy gondolom ebben mi jelentős szerepet töltünk be. Létrehoztunk egy olyan helyszínt, amely csak ennek a stílusnak él. Nagyon jól esik, hogy az igazi hozzáértők  - és nem az állandó irigyeink  - is ezt támasztják alá. Ma már nem az van, hogy a Debutön kívül mindenkinek van maximum 2-3 jó bulija egy évben, hanem mindenki tud egy nagyon jó átlagot. Ehhez kellett egy hely, amely otthont ad ennek a stílusnak , ki is áll érte és összetoborozza az arra méltókat. Az mindenképpen szükséges , hogy a hely és mi is folyamatosan fejlődjünk és frissüljünk. Természetesen  fontos szerepet töltenek be a jó partnerek is!!!

A mi stílusunk itthon már szerintem örökre underground marad, pedig 7 éve még többen voltak a mi bulijainkon, mint a „népzenén”. Lehet építgetni, de sohasem ez lesz a fővonal. Egyet lehet  a minőséget javítani és új dolgokat létrehozni. Ez vezérel engem és minket is. Kellenek a kihívások ez viszi előre az egészet!!!  A playboy és villa djk-kel én nem foglalkozom el sem éri az inger küszöbömet. Biztos jókat lehet velük „szakmázgatni”:)

Nyáron szerveztetek bulikat a felkapottnak számító LeBistro nevű helyen. Az ottani meglévő közönség mennyire volt befogadó és vevő a más jellegű, kevésbé kommersz zene iránt? Tudatos volt a nyitás ebbe az irányba?

 

Azért mentük a Bistroba,  mert úgy éreztük váltanunk kell 2 év Csacsi után . Amikor mi a Csacsiba mentünk mindenkitől csak negatívat kaptunk, mára meg hirtelen ott szervez mindenki és szeret odajárni mindenki. Szeretjük mi is a helyet – ott volt az egyik Normafás parti is végül  illetve volt 2 teltházas classic bulink az évek során ott– de mi mindig szeretünk előre nézni és előre tekinteni. A Kopaszi-gát pedig lenyűgöző hely, én évek óta járok oda. Volt hogy a párommal órákat töltöttünk el kettesben ott, anélkül, hogy bárki zavart volna minket,  egyik hely sem üzemelt. Mára persze ez megváltozott, belakták a helyet, de ennek így kellett történnie. A Le Bistro pedig zseniális hely, az atmoszféra magért beszél. Lehet nem Cinema szintű a hang, de melyik nyári helyen az.

Nem nyitni akartunk ebbe a "Le Bistros" irányba, hanem a helyet akartuk nyárra a The Debut rezidenciájává tenni. 3 bulink volt itt egy Classic ami fergeteges volt - mint minden évben -  és 2 special. Ezeken a partikon szerintem még elfogadható arányban keveredtek az emberek. A Classicon  túlnyomó részt Debut Arcok , a másodikon több Bistros, a harmadikon több Debutös volt. Volt 1-2 fanyalgó, de nyáron körbe néztünk a városban és a fanyalgók által agyon dicsért rendezvényeken még több nem odavaló arcot láttunk.... Ízlés, állapot és irigység kérdése az egész:)

Mire számíthatunk tőletek a jövőben? Még több híres fellépő, új, nagyobb rendezvények szerepelnek a terveid között, vagy azzal is megelégszel ha még sok éven keresztül egyben tudod tartani a családot?

Vannak tervek , minél több saját parti a Cinemaban ami nem The Debut , Debutre 1-2 személyes kedvencem leszervezése. Szinte minden területen kipróbáltuk már magunkat földön, vízen , volt saját fesztivál, nappali medencés, nappali hajós bulink. Még a repülős és a vonatos The Debut várat magára:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://unity.blog.hu/api/trackback/id/tr984828910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása